15 693
18 év alatt elért terhességek
Moszkva
Oroszország
+7 (800) 551-16-72

Monday - Sunday

Embriológiai Laboratórium

Klinikánk mindent elkövet, hogy naprakész legyen, ezért folyamatosan a legfejlettebb asszisztált reprodukciós technikákat vezetjük be, jelentősen növelve ezzel kezeléseink eredményességét.

Az első IVF ciklusban betegeink felénél jön létre terhesség. A második kezelést követően 60,5%, míg a harmadik kezelés után 70,5% -ra nő az eredményesség.

  • Polarizációs mikroszkópia
  • Intracitoplazmatikus morfológiailag szelektált spermium injektálás (IMSI)
  • Embriótenyésztés csökkentett oxigén koncentráció mellett 
  • Petesejtek és embriók vitrifikációja

Polarizációs mikroszkópia

A meddőség kezelésének egyik újdonsága a polarizálós mikroszkópia alkalmazása. Az innovatív Oosight View rendszer az optikai és számítógépes technológiát ötvöző eszköz, mely lehetővé teszi, hogy láthassuk a petesejtben lévő sejtalkotókat, és felismerjük azok lehetséges rendellenességeit.

Mindez lehetővé teszi a leginkább életképesnek tűnő petesejtek kiválasztását. Ezen felül a polarizációs mikroszkópia az ICSI eljárás során is hasznos, mivel segíthet elkerüli a petesejt meiotikus orsójának sérülését.

IMSI (Intracitoplazmatikus morfológiailag szelektált spermium injektálás)

Az ICSI-vel történő megtermékenyítés során fontos, hogy a legjobb minőségű hímivarsejt kerüljön kiválasztásra. Amennyiben hibás kromoszómaállománnyal rendelkező spermiumot választunk, az embrióban megnő a genetikai rendellenességek előfordulásának valószínűsége. A hagyományos mikroszkóp használata azonban nem teszi lehetővé a hímivarsejt szerkezetének részletes vizsgálatát. Ezért egy új megközelítést - speciális nagy kontrasztú videomikroszkópot - alkalmazunk a meddőség kezelésében.

A hímivarsejtekben a reaktív oxigén gyökök hatására apoptotikus vezikulák jöhetnek létre, melyek DNS károsodást idézhetnek elő. Ez az eszköz lehetőséget ad az apoptotikus vezikulák megfigyelésére és ezáltal a gyengébb minőségű spermiumok felhasználásának elkerülésére.

Ezt az eszközt használjuk az IMSI eljárás során. Ennek köszönhetően javulhat az IVF kezelés eredményessége, különösen andrológiai eredetű meddőség esetén. 

Embriótenyésztés csökkentett oxigén koncentráció mellett 

A légkörben az oxigénkoncentráció 20%, ami sokkal magasabb, mint az emberi vérben mért 5%-os koncentráció. Ennek eredményeként a légköri levegőn tenyésztett embriók sejtjeiben nő a reaktív oxigén gyökök mennyisége, ami a sejtmembránok károsodásához és a DNS fragmentálódásához vezet. A modern inkubátoroknak köszönhetően ez a kedvezőtlen jelenség elkerülhető. Az ilyen inkubátorok az oxigénszint optimálisan alacsony koncentrációját biztosítva a női szervezetre jellemző természetes környezetet alakítanak ki.

Ez lehetővé teszi az embriók túlélési esélyének jelentős növelését, és javítja a blasztociszta fejlődési stádiumig eljutó embriók arányát. Ezen túlmenően az ilyen technológia alkalmazása kedvező hatással van az embriók beágyazódási esélyeire.

Petesejtek és embriók vitrifikációja

Az embriók vitrifikálása (ultragyors fagyasztása) lehetővé teszi a beültetésre nem került, de életképes embriók megőrzését. A vitrifikált embriók későbbi beültetése ugyanolyan eséllyel eredményez terhességet, mint a friss embriók felhasználása, úgy, hogy közben nincs szükség petefészek stimulációra. 

A vitrifikációs technika alkalmazása új megközelítést jelent a meddőség kezelésében. Ez a kifejezés ultragyors fagyasztást jelent, amelynek eredményeként szinte az összes embrió (98%) túléli a mélyfagyasztást. 

Speciális eszköz, amely lehetővé teszi az embriók méhüregbe juttatását. Klinikánk rendelkezik ezzel az egyedülálló készülékkel, melynek segítségével az embriók olyan óvatosan vihetők át a méhüregbe, hogy az eljárás során akár egyetlen embrió elvesztésének valószínűsége is kiküszöbölhető.

Tegyen fel egy kérdést
person_outline
Név
phone
Telefon
mail_outline
E-mail
Az üzeneted
Orvosi csapat
Alina Abdulina
Alina Abdulina
Alina Abdulina
Reproduktív endokrinológus, Nőgyógyász, MD
Elena Meshcheryakova
Elena Meshcheryakova
Elena Meshcheryakova
Urológus, andrológus
Sona Nshanyan
Sona Nshanyan
Sona Nshanyan
Reproduktív Endokrinológus, Nőgyógyász, MD, PHD
Nina Sheina
Nina Sheina
Nina Sheina
Aneszteziológus
Ekaterina Osina
Ekaterina Osina
Ekaterina Osina
Szülész nőgyógyász, reproduktív endokrinológus szakorvos
Aleksandra Shushkova
Aleksandra Shushkova
Aleksandra Shushkova
Reproduktív Endokrinológus, Nőgyógyász
Malakhova Victoria
Malakhova Victoria
Malakhova Victoria
Reproduktív endokrinológus, nőgyógyász, MD
Zarema Barakhoeva
Zarema Barakhoeva
Zarema Barakhoeva
Reproduktív Endokrinológus, Nőgyógyász, MD, PhD
Anna Mironova
Anna Mironova
Anna Mironova
Senior Embryologist
Irina Yermilova
Irina Yermilova
Irina Yermilova
Vezető Embriológus, PhD
Időpontot foglal
person_outline
Név
phone
Telefon
mail_outline
E-mail
arrow_upward