15 693
18 év alatt elért terhességek
Moszkva
Oroszország
+7 (800) 551-16-72

Monday - Sunday

Embriótenyésztés

A megtermékenyített petesejtek speciális tápoldatban kerülnek tenyésztésre. Az embriótenyésztéshez szükséges különleges körülményeket szigorúan ellenőrzött inkubátor biztosítja.

AltraVista Klinikán a legkorszerűbb újgenerációs inkubátorokat használjuk: az embriókat csökkentett oxigénszint (5%) mellett, széndioxiddal kiegészített nitrogén gázban tenyésztjük, ami a lehető legközelebb áll a szervezeten belüli körülményekhez. Gyakorlott embriológusaink rendszeresen ellenőrzik az embriók fejlődését. 

Az AltraVita Klinikán az embriókat a megtermékenyítés utáni 5. napon ültetjük be.

Az ötödik napig tartó blasztociszta tenyésztés, szemben a hagyományos, háromnapos tenyésztéssel, lehetőséget ad az embriológusainknak, hogy nagyobb biztonsággal válasszák ki a legéletképesebb és legnagyobb beágyazódási eséllyel rendelkező embriókat.

Embriótenyésztés speciális akusztikus környezetben

2016 tavaszán kutatók olyan módszert fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi, hogy a fejlődő embriókat a természetes körülményekhez még inkább hasonlító közegben tenyésszük. Az asszisztált reprodukciós technikák során, az embriók beültetéséig alkalmazott mesterséges környezet az egyik legfontosabb faktor, ami meghatározza az embrió fejlődését. Mindez ma már a lehető legközelebb áll a szervezeten belüli természetes közeghe. 

A modern inkubátorok és kriobankok állandó páratartalmat, hőmérsékletet és olyan egyéb paramétereket biztosítanak, amelyek az embriók egészséges fejlődéséhez és a fagyasztás során történő optimális tárolásukhoz szükségesek. 

Dinamikus környezet

A tudósok folyamatosan fejlesztik az embriótenyésztés körülményeit, de a mai napig nem rendelkezünk elegendő információval ahhoz, hogy megértsük az embriók in vivo fejlődésének teljes folyamatát. Közismert azonban, hogy természetes körülmények között a fejlődő embriók olyan mechanikai hatásoknak van kitéve, amelyek kedvezően befolyásolhatják fejlődésüket.

Mindezek figyelembevételével kidolgozott technika lehetővé teszi, hogy zenei vagy egyéb hanghullámok (pl. az anyai szervezet hangja) eljuthassanak a petricsészében fejlődő embrióhoz. 

Hívja fel az embrióját

Az embriók telefonon történő felhívása egy, az IVF kezeléshez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatás. Lehetőséget biztosítunk a szülők számára, hogy egy speciális, az inkubátorhoz kapcsolódó telefonszámot felhívva közvetíthessék saját hangjuk rezgéseit a fejlődő embrióiknak. 

Ez nem csak az embriók fejlődését segítheti elő, de nélkülözhetetlen pszichológiai segítséget is nyújthat azon betegek számára is, akiknél depressziós érzelmi állapot alakulhat ki amiatt, hogy nem kerülhetnek közvetlen kapcsolatba fejlődő embrióikkal. Végső soron a szülők kiegyensúlyozott pszichológiai állapota is fontos része a sikeres kezelésnek. 

A hagyományos inkubátorban elhelyezett petricsésze statikus állapotban van, teljes nyugalomban és csendes környezetben, mindenféle hanghatás nélkül. Mindez nem jellemző arra a természetes környezetre, ahol az embrió fejlődik. A szervezeten belül fejlődő embriót különféle rezgések (mechanikus és hanghatások) érik, az anya folyamatos aktivitásának megfelelően.

Egy tudományos kutatás során 1000 donor petesejtet két kísérleti csoportra osztottak. Az egyik csoport hagyományos inkubátorban fejlődött, míg a másik csoport meghatározott frekvenciájú és erősségű hanghatásoknak (legfeljebb 80 decibel) volt kitéve. A genetikai faktorok hatásának kiszűrésére az azonos szülőktől származó petesejteket a két csoport között azonos arányban osztották el.

A vizsgálat eredményei alapján a hanghatások következtében a blasztociszta fejlődési arány 20 %-kal, a terhességi arány 6%-kal emelkedett. Ezek nagyon ígéretes eredmények, figyelembe véve, hogy az IVF kezelések eredményességének javulásában minden százaléknak nagy jelentőséggel bír. 

Az embriológiai laboratóriumok szakemberei számos más kísérletet is végeztek az embriókat körülvevő mikrokörnyezet fejlesztésére. Próbálkoztak többek között folyamatosan változó ferde felületen történő embriótenyésztéssel, amely az embrió petevezetőben megfigyelhető mozgását szimulálja. Ezek a módszerek azonban, az akusztikus hatásokkal ellentétben nem hozták meg a kívánt eredményt.

Tegyen fel egy kérdést
person_outline
Név
phone
Telefon
mail_outline
E-mail
Az üzeneted
Orvosi csapat
Konstantin Kirienko
Konstantin Kirienko
Konstantin Kirienko
Vezető Embriológus
Sona Nshanyan
Sona Nshanyan
Sona Nshanyan
Reproduktív Endokrinológus, Nőgyógyász, MD, PHD
Aleksandra Shushkova
Aleksandra Shushkova
Aleksandra Shushkova
Reproduktív Endokrinológus, Nőgyógyász
Liudmila Yelicheva
Liudmila Yelicheva
Liudmila Yelicheva
Szülész, nőgyógyász szakorvos, PhD
Irina Yermilova
Irina Yermilova
Irina Yermilova
Vezető Embriológus, PhD
Timur Khrabrov
Timur Khrabrov
Timur Khrabrov
Urológus, Andrológus, PhD
Khachaturian Juliet
Khachaturian Juliet
Khachaturian Juliet
Reproduktív endokrinológus, nőgyógyász, MD
Vladimir Litvinov
Vladimir Litvinov
Vladimir Litvinov
Reproduktív endokrinológus, nőgyógyász, MD, PHD
Evgenia Pesegova
Evgenia Pesegova
Evgenia Pesegova
Reproduktív endokrinológus, Nőgyógyász, MD, PHD
Alina Abdulina
Alina Abdulina
Alina Abdulina
Reproduktív endokrinológus, Nőgyógyász, MD
Időpontot foglal
person_outline
Név
phone
Telefon
mail_outline
E-mail
arrow_upward