15 690
18 év alatt elért terhességek
Moszkva
Oroszország
+7 (800) 551-16-72

Monday - Sunday

Fagyasztott embrió beültetés

A fagyasztott embrió beültetés lényegesen egyszerűbb a klasszikus IVF programnál. Három szakaszból áll: a méhnyálkahártya előkészítése, az embriók beültetése és a sárgatest fázis támogatása.

A fagyasztott embrió beültetés az ART technika része

Alapvetően ez egy hormonális stimuláció nélküli IVF program. Akkor javasolható, ha az IVF protokoll valamiért sikertelen volt. Az embriók mélyfagyasztásával a szülők egyfajta erkölcsi támogatást kapnak, hiszen, ha az első kezelés sikertelen volt, van egy második lehetőség. Mindamellett ez egy lényegesen egyszerűbb és olcsóbb beavatkozás.

Sok pár a korábbi sikeres IVF kezelés után, egy második gyermek vállalásáért választja a fagyasztott embrió beültetést.

Az eljárás eredménye számos tényezőtől függ:

  • A lefagyasztott embrió minőségétől
  • A méhnyálkahártya vastagságától és attól, hogy mennyire áll készen az embrió befogadására
  • Az alkalmazott hormonkezeléstől

Egyes tudósok véleménye szerint a magas hormondózis, amelyet a nők a petefészek stimuláció közben kapnak, megváltoztathatja a méhnyálkahártya tulajdonságait, és kedvezőtlen hatással lehet a beágyazódás folyamatára.

A fagyasztott embrió beültetése során nincs szükség ilyen nagy dózisú hormonkezelésre, ami közelebb hozza a szervezetben zajló eseményeket a természetes folyamatokhoz. Ennek következtében a terhesség várhatóan élettani szempontból gördülékenyebben zajlik majd. 

Szükség van-e ehhez a kezeléshez további orvosi vizsgálatokra? Igen. Bár a férj nem vesz részt az embrióbeültetés folyamatában és a szükséges teszteket már elvégezte az első IVF kezelés során, a lefagyasztott embriók beültetése előtt több vizsgálatot is el kell végezni. Az anyánál a szokásos hormonszint vizsgálatok közül csak a progeszteron vérvizsgálatára van szükség, mivel ez a hormon szükséges az egészséges terhesség biztosításához.

Időnként, bár meglehetősen ritkán, továbbra is szükség lehet a szokásos petefészek stimulációs protokollra, hogy előkészítsék a méhnyálkahártyát az embrió beültetéshez. Erre akkor lehet szükség, ha nincs természetes ovuláció, és ha a szokásos előkészítő eljárások nem hoztak eredményt.

Az embriók mélyfagyasztását sokan még mindig veszélyes eljárásnak tekintik, amely károsíthatja a születendő gyermekeket. A szülőknek néha nehéz lehet megérteni ezt a folyamatot. Ezek a párok, csak azért, mert félnek a mélyfagyasztástól, inkább a megmaradt embriók megsemmisítését kérik, ami teljesen felesleges és megalapozatlan.

Fontos azonban felismerni a különbséget a közönséges fagyasztás és a mélyfagyasztás (krioprezerváció) között. Ha valamit a szokásos módon fagyasztunk le, a sejtekben lévő víz az alacsony hőmérséklet hatására jégkristállyá alakul és szétroncsolja a sejt szerkezetét. A folyékony nitrogénben történő mélyfagyasztást rendkívül alacsony hőmérsékleten, 1960 C-on végezzük. Ilyen körülmények között a víznek egyszerűen nincs elég ideje a jégkristály képződéshez. A felolvasztást követően a beültetett embriók kb. fele képes arra, hogy beágyazódjon a méhüregbe és ott megkezdeni a fejlődését. A 100 fagyasztott embrió közül csak 5 vagy 6 semmisül meg. A tanulmányok igazolták, hogy ezekben az esetekben nem a mélyfagyasztás, hanem az embriók genetikai állománya okozza a sejtek elhalását. Nagy nemzetközi tanulmányok azt is kimutatták, hogy a fagyasztott embriókból született gyermekek fejlődése és általános egészségi állapota nem különbözik más gyermekekétől, és általában a terhesség is normál lefolyású. Ez összefügghet a szülőknél megfigyelt kisebb mértékű érzelmi stresszel.

A mélyfagyasztott embriók nagyon hosszú ideig tárolhatók. Ennek bizonyítéka, egy Emma nevű lány 2017. évi születése, akinek az embrióját 1992 óta, 25 éven keresztül tárolták mélyfagyasztva. A sikeres mélyfagyasztás egyedüli feltétele a hűtés, tárolás és felolvasztás szabályainak szigorú betartása.

Az Altravita klinikán számos ART technikákat alkalmazunk. A magas szintű felszerelésnek és orvosaink felkészültségének köszönhetően statisztikai eredményeinket a legmagasabb szinten tartjuk. További információt a mélyfagyasztásról intézetünk orvosaitól szerezhetnek. Hívja klinikánkat a weboldalunkon található telefonszámon és egyeztessen időpontot.

Hívja klinikánkat a weboldalunkon található telefonszámon és egyeztessen időpontot.

Многие пары решаются на перенос размороженных эмбрионов после успешного ЭКО и родов, с целью рождения второго ребенка.

Успешность технологии зависит от многих факторов, главные среди которых такие:

  • качество размороженного эмбриона;
  • толщина внутренней оболочки матки, ее готовность к имплантации зародыша;
  • точности выбора момента переноса;
  • адекватности поддерживающей гормональной терапии.

Некоторые ученые высказывают мнение о том, что высокие дозы гормонов, которые получают женщины во время стимуляции суперовуляции, могут изменять свойства эндометрия, что не всегда благоприятно сказывается его способности принять и питать эмбрион.

При переносе размороженных эмбрионов пациентке не нужно принимать гормональные препараты в таких высоких дозах, благодаря чему имплантация более похожа на естественную. Следовательно, и беременность протекает более физиологично.

Нужно ли перед совершением криопереноса обследовать отца ребенка? Да, нужно. Несмотря на то, что прямого участия в процессе переноса партнер не принимает, а все нужные обследования он прошел во время первого цикла, в действующих рекомендациях указан перечень необходимых обследований. Из всех анализов на гормоны женщине необходимо сдать только кровь на прогестерон, поскольку этот препарат назначается для поддержания беременности.

Очень редко эндометрий подготавливают с помощью протокола стимуляции суперовуляции. Он применяется при полном отсутствии естественной овуляции, если обычная подготовка оказалась неэффективной.

Несмотря на высокий уровень образованности населения, заморозка эмбрионов считается опасной процедурой, прежде всего, для будущего малыша. Иногда родителям сложно понять этот процесс. Такие пары предпочитают утилизировать зародыши, причем совершенно безосновательно, лишь из-за боязни заморозки.

Здесь важно правильно разъяснить разницу между обычной заморозкой и криоконсервацией. При обычной заморозке при низких температурах вода, содержащаяся в тканях, превращается в кристаллы, разрушающие клеточные мембраны. Криоконсервация в жидком азоте происходит при температуре -196 С°. В таких условиях кристаллы льда просто не успевают образоваться. После размораживания более половины эмбрионов успешно имплантируются и развиваются в полости матки. Из 100 замороженных зародышей погибают лишь 5–6. Как показали исследования, смерть наступает из-за проблем генетического характера, но не как негативное последствие заморозки. Крупные научные исследования продемонстрировали, что дети, рожденные после переноса размороженных эмбрионов, в плане здоровья и развития не отличаются от своих ровесников, а беременность сопровождается меньшим количеством осложнений. Вероятно, это связано с меньшей эмоциональной нагрузкой родителей.

Замороженные эмбрионы могут храниться очень долго. Очередным доказательством этому стало рождение девочки Эммы в 2017 году. Ее эмбрион пребывал в состоянии криоконсервации 25 лет — с 1992 года. Единственное, что требуется — строго соблюдать технологию консервацию и размораживания.

В клинике «АльтраВита» применяют самые разные вспомогательные репродуктивные технологии. Благодаря современному оборудованию и большому опыту работы врачей, мы добиваемся очень хороших статистических показателей. Более детальную информацию о криопереносе предоставят наши гинекологи. Позвоните по указанному на сайте номеру телефона и запишитесь на прием.

Позвоните по указанному на сайте номеру телефона и запишитесь на прием.

 

Tegyen fel egy kérdést
person_outline
Név
phone
Telefon
mail_outline
E-mail
Az üzeneted
Orvosi csapat
Nina Sheina
Nina Sheina
Nina Sheina
Aneszteziológus
Aleksandra Shushkova
Aleksandra Shushkova
Aleksandra Shushkova
Reproduktív Endokrinológus, Nőgyógyász
Irina Yermilova
Irina Yermilova
Irina Yermilova
Vezető Embriológus, PhD
Elena Meshcheryakova
Elena Meshcheryakova
Elena Meshcheryakova
Urológus, andrológus
Valentina Apryshko
Valentina Apryshko
Valentina Apryshko
IVF Laboratórium vezető,  PhD
Yaroslav Lugovtsov
Yaroslav Lugovtsov
Yaroslav Lugovtsov
Szonográfus szakorvos
Alina Abdulina
Alina Abdulina
Alina Abdulina
Reproduktív endokrinológus, Nőgyógyász, MD
Alexey Klepukov
Alexey Klepukov
Alexey Klepukov
Vezető Embriológus
Vladimir Litvinov
Vladimir Litvinov
Vladimir Litvinov
Reproduktív endokrinológus, nőgyógyász, MD, PHD
Anna Mironova
Anna Mironova
Anna Mironova
Senior Embryologist
Időpontot foglal
person_outline
Név
phone
Telefon
mail_outline
E-mail
arrow_upward