15 693
18 év alatt elért terhességek
Moszkva
Oroszország
+7 (800) 551-16-72

Monday - Sunday

Adományozás

Az AltraVita Kriobank története 2007-re nyúlik vissza, amikor az első donor petesejteket lefagyasztottuk. Ekkor jött létre a petesejt- és a spermabankunk. Az évek során nagy tapasztalatokat gyűjtöttünk össze. Kidolgoztuk egy rendszert a donorok kiválasztására, tudjuk, hogyan kell úgy lefagyasztani a petesejteket és a spermamintákat,hogy azok túlélési aránya a felolvasztás után meghaladja a 90% -ot. Mára több mint 200 klinika működik együtt velünk Oroszország, Fehéroroszország, az Egyesült Államok és Európa területéről.

Csak olyan intézetekkel működünk együtt, melyek IVF vagy IUI kezeléseket végeznek. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy arra koncentráljunk, amire az együttműködő klinikáknak, és különösen az azokat képviselő embriológusoknak szükségük van a minőségi munkához és a kedvező eredmények eléréséhez. Partnereink évente körülbelül 2 000 IUI vagy IVF kezelést végeznek donor mintáinkkal. 

Folyamatosan törekszünk munkánk minőségének javítására, mely segíti partnereinket, az IVF klinikákat, hogy jelentős eredményeket érjenek el a donor minták felhasználásával.  Fagyasztott reproduktív sejteket használunk az in vitro fertilizációs kezelések során. A minták egy speciálisan felszerelt helységben, a krio-tárolóban kerülnek elhelyezésre.

A Kriobank az alábbi mintákat tárolja:

  • Petesejtek
  • Spermaminta
  • Embriók

Kinek van szüksége fagyasztott sejtekre?

Fagyasztott sejteket nem csak a donor programok során használunk fel. Bármely nő vagy férfi elhelyezheti ivarsejtjeit tárolásra és megőrzésre abban az esetben, ha úgy dönt, hogy későbbi időpontra szeretné halasztani a gyermekvállalást, vagy ha súlyos betegség miatti kezelés előtt áll. Ügyfeleink biztosak lehetnek benne, hogy ivarsejtjeik megőrzik termékenységüket és minőségüket. 

Az AltraVita Klinika rendelkezik Oroszország legnagyobb ivarsejt bankjával (Kriobank), mely megfelel minden jogszabályi feltételnek és nemzetközi szabványnak. 

A mélyfagyasztás módszerei

Kétféle fagyasztási eljárás van

  1. Hagyományos lassú fagyasztás - hűtés közben a sejt víztartalmát kivonják és fagyvédő anyaggal helyettesítik.
  2. Vitrifikáció — Ultragyors fagyasztás, melynek során a víz nem alakul jégkristállyá. Ez a leghatékonyabb mélyfagyasztási módszer, mely során a lefagyasztott sejtek éveken keresztül (10 évig, vagy akár tovább is) tárolhatók úgy, hogy ne veszítsék el életképességüket. 

A reproduktív sejtek fagyasztásának az elsődleges célja, hogy javítsuk a teherbeesés esélyét, ha természetes úton az nem jön létre.

A Kriobank az alábbi egységekből áll:

  • Donor bank - meddő párok számára nyújt segítséget. Ugyanakkor egyedülálló nők számára is megoldást jelenthet.
  • Saját célú ivarsejt tárolás - petesejtek és spermaminták tárolását végzi azok számára, akik a gyermekvállalást későbbi időpontra szeretnék halasztani. Azoknak is segítséget jelenthet, akik a termékenységüket veszélyeztető hatásoknak vannak kitéve. 
  • Jól felszerelt laboratórium - A fagyaszásra kerülő minták vizsgálatát és előkészítését, amint az ivarsejtek és embriók mélyfagyasztását, tárolását és felolvasztását végzi.

Az AlraVita Kriobank mélyfagyasztott minták más asszisztált reprodukciós intézetekbe történő szállítását is vállalja

Tárolási körülmények

A Krio-tároló  egy korszerű berendezésekkel felszerelt különálló helyiség , mely szabályozza a tárolási körülményeket, biztosítva a mélyfagyasztott minták környezeti paraméterek mellett történő tárolását. Különböző érzékelők ellenőrzik a páratartalmat, hőmérsékletet és a légnyomás értékeket is.

A bioptátumok fagyasztva tárolásához speciális hordozó és tároló eszközök állnak rendelkezésre. A több részletben történő tárolás lehetővé teszi, hogy csak annyi minta kerüljön felolvasztásra, amennyi az adott kezeléshez szükséges. Minden egyes minta egyedi jelöléssel ellátva folyékony nitrogénben kerül elhelyezésre, mely állandó alacsony hőmérsékletet biztosít.

A Kriobank személyzete nem tartózkodik folyamatosan a tároló helyiségben, ahova csak speciális védőfelszerelésben lépnek be. A tároló egységek riasztó rendszere a személyzet irodájába küld jelzéseket.
 

Tegyen fel egy kérdést
person_outline
Név
phone
Telefon
mail_outline
E-mail
Az üzeneted
Orvosi csapat
Malakhova Victoria
Malakhova Victoria
Malakhova Victoria
Reproduktív endokrinológus, nőgyógyász, MD
Alexey Klepukov
Alexey Klepukov
Alexey Klepukov
Vezető Embriológus
Khachaturian Juliet
Khachaturian Juliet
Khachaturian Juliet
Reproduktív endokrinológus, nőgyógyász, MD
Konstantin Kirienko
Konstantin Kirienko
Konstantin Kirienko
Vezető Embriológus
Anton Bolt
Anton Bolt
Anton Bolt
Vezető Embriológus
Anna Mironova
Anna Mironova
Anna Mironova
Senior Embryologist
Margarita Kharitonova
Margarita Kharitonova
Margarita Kharitonova
Laborvezető helyettes, PhD
Riad Safi
Riad Safi
Riad Safi
Szülész, Nőgyógyász
Aleksandra Shushkova
Aleksandra Shushkova
Aleksandra Shushkova
Reproduktív Endokrinológus, Nőgyógyász
Yuliya Maklygina
Yuliya Maklygina
Yuliya Maklygina
Klinikai genetikus
Időpontot foglal
person_outline
Név
phone
Telefon
mail_outline
E-mail
arrow_upward